pan z lpg daje rade na spokojnie tylko po tych gdynskich wertepach to szkoda fury a Ty chyba musisz zmienic olej bo wali bardziej niz kolo mc donalda w rumi
[Dobrze wiedzieć] Zakup Columbusa
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
namo
[Dobrze wiedzieć] Zakup Columbusa
Na c zwrócić uwagę podczas zakupu Columbusa. Okazuje się że dość dużo jest ofert tj nawigacji na znanym portalu aukcyjnym. Ceny zaczynają się od 1000 zł do 3500 zł. Są wersje A, B, C, z LED, bez LED, z PINem i bez.
O co w tym wszystkim chodzi? Nie można po prostu kupić i wsadzić do Skody?
Jak kupić Columbusa żeby nie dać się naciągnąć? Którą wersję wybrać? Ceny tego sprzętu są wyznacznikiem czego?
-
namo
-
lilo bo na tym wątku, nikt nie wie o co chodziSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Im niższa cena tym większe prawdopodobieństwo, że Columbus jest z wędki, albo coś z nim nie tak. Nikt przy zdrowych zmysłach nie sprzedaje dobrego sprzętu za bezcen.
Może zacznę na co zwrócić uwagę przy zakupie, może warto uzupełniać tą listę:
1. Obecność wszystkich naklejek na obudowie i numerów seryjnych wybitych na obudowie zgodnych z naklejkami. Często sprzedający robią zdjęcia od przodu, gdzie jest zupełnie nowy panel przedni - można go dokupić - a z tyłu gruzy.
2. Zgodność numeru seryjnego wybitego na obudowie z numerem w ukrytym menu serwisowym. Można go zmienić softwarowo.
3. PIN do radia inny niż 1-2-3-4, najlepiej zgodny z tym co powie ASO (zaprzyjaźnione )
4. Z wersjami A, B, C, D to nikt chyba nie wie o co chodzi. Generalnie od wersji C było podświetlanie LED, tyle że jak ktoś wymienił przedni panel to będzie miał też LED. Ponadto wersja zmienia się wraz z kolejnymi numerami softu.
5. Wgrana wersja firmware - im wyższa - powyżej 3800 tym większa szansa że sprzęt jest w wersji C. Co więcej tym większa szansa, że da się samodzielnie wgrać nowy firmware, ale osobiście bym z tym nie szalał. Wgrywanie nowych map to coś innego niż firmware.
6. J.W polski lektor + Video in motion.
7. Trzeba się jeszcze zastanowić, czy różnica 1000 - 1300 PLN między złomem a nówką sztuką u Grygiego czy Miśka jest warta nerwów.
Rozwijanie listy mile widziane.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezróżnica 1000 - 1300 PLN między złomem a nówką sztuką u Grygiego czy Miśka jest warta nerwów.Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
lilo, namo, to co napisał Enriquez, jest jak najbardziej konkretne, ja jeszcze dodam sprawę - jaką gwarancję daje sprzedający,jak u niego wygląda sprawa ewentualnych napraw - jakby co - wiem,że zaraz ktoś napisze,że ten sprzęt tyle czasu użytkuje i nic się nie dzieje, a jak sie zacznie dziać,co wtedy?
z zakupem sprzętu od "grygego" czy od" misiek_wro" wiem,że nie ma z tym problemu,a jak było u innych sprzedających, w watku o rns-ie jest parę przykładów - tych złych niestety,niby zaoszczędzone parę stówek,a póżniej poważne kłopoty i "Martin ratuj!"
i tyle z mojej strony odnośnie tematu [Dobrze wiedzieć]Jacek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquez4. Z wersjami A, B, C, D to nikt chyba nie wie o co chodzi. Generalnie od wersji C było podświetlanie LED, tyle że jak ktoś wymienił przedni panel to będzie miał też LED. Ponadto wersja zmienia się wraz z kolejnymi numerami softu.Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Enriquez, dziekuje ze sam to napisales, bo z mojej strony totalnie chcialem pozostac w cieniu.
Takze trzeba sie zastanowic, czy stac nas na ryzykowanie za 1400 zl, czy lepiej kupic pewny soft z normalna gwaranacja jak w ASO.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloA używki po ile od ciebie :?:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz